dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
De 55-jarige Berend Smit uit Dwingeloo verdween op zondag 4 november. Dr...
Zes provincies en ruim honderd gemeenten verkopen in 2014 Attero aan inv...
Schoolkinderen liepen 75.000 euro bij elkaar maar de activiteiten van de...
Regio

​Bestuursvoorzitter Boudewijn Ponsioen vertrekt bij Wilhelmina Ziekenhuis Assen

Geplaatst op vrijdag 8 februari 2019 15:28
  • Boudewijn Ponsioen © Sake Elzinga

pinterestmail

​Assen - Bestuursvoorzitter Boudewijn Ponsioen van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) legt in september zijn functie neer. Hij gaat met pensioen, zo maakt de raad van toezicht van het WZA vrijdag bekend.

'Het WZA staat de komende jaren voor een groot aantal nieuwe ontwikkelingen en uitdagingen’, aldus Eduard Klasen, voorzitter van de raad van toezicht van het WZA. ‘In goed overleg tussen Boudewijn Ponsioen en de raad van toezicht is besloten dat dit een natuurlijk moment is om het stokje over te dragen aan een opvolger.’

Belangrijke bijdrage

Boudewijn Ponsioen is sinds juni 2007 de voorzitter van de raad van bestuur van het WZA. In de afgelopen jaren heeft hij volgens Klasen een belangrijke bijdrage geleverd aan de positieve positionering van het WZA. ‘Het WZA is daardoor uitgegroeid tot een kwalitatief sterk en zeer goed bekendstaand regionaal ziekenhuis met een solide financiële basis.’

De raad van toezicht heeft inmiddels een start gemaakt met de werving- en selectieprocedure voor een opvolger van de bestuursvoorzitter. Voor de zomer wordt hierover meer bekendgemaakt, evenals over het precieze moment van vertrek.

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Dekrantvanmiddendrenthe' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.