dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
De 55-jarige Berend Smit uit Dwingeloo verdween op zondag 4 november. Dr...
Zes provincies en ruim honderd gemeenten verkopen in 2014 Attero aan inv...
Schoolkinderen liepen 75.000 euro bij elkaar maar de activiteiten van de...
Smilde

Brandweer Smilde blust autobrand Kloosterveen wegens gebrek aan bevelvoerders Assen-West

Geplaatst op donderdag 24 augustus 2017 13:29
  • © Brandweer Smilde

pinterestmail

Assen – Dat de brandweer Smilde woensdagnacht de autobrand aan de Lange Hout in de Asser wijk Kloosterveen moest blussen, had te maken met een gebrek aan bevelvoerders aan de kant van de brandweer Assen-West.

Dat zegt een woordvoerder van de Asser brandweer. Het later opgeroepen korps uit Smilde arriveerde daardoor met enige vertraging bij de brand, waarbij een Porsche door de vlammen werd verwoest. De vraag rees waarom de brandweer uit Assen-West, met de kazerne in Kloosterveen, niet ter plekke was gekomen.

Zomerregeling

De woordvoerder verklaart, dat de zomerregeling net maandag was beëindigd. Die regeling houdt in, dat vanwege vakantie van brandweerlieden een brand door de meldkamer direct wordt gemeld bij twee dichtstbijzijnde korpsen, zodat er voldoende brandweerlieden en materieel voor handen zijn om het vuur te bestrijden.

Maar omdat sinds deze week tweederde van de brandweerlieden weer terug is, was die zomerregeling stopgezet en werd de autobrand eerst alleen gemeld bij Assen-West. De woordvoerder: ‘Twee bevelvoerders konden echter vanwege familieomstandigheden niet komen. Vervolgens werd de brandweer Smilde ingeschakeld.’

Lees ook: Politie zoekt getuigen na autobrand aan de Langehout

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Dekrantvanmiddendrenthe' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.