...
dossiers
Zes provincies en ruim honderd gemeenten verkopen in 2014 Attero aan inv...
Schoolkinderen liepen 75.000 euro bij elkaar maar de activiteiten van de...
Op woensdag 9 januari wordt de 51-jarige Henk Eker uit Oosterwolde bij e...
Eenmaal in de 4 jaar vinden in Nederland verkiezingen voor de gemeentera...
...
...
...
Smilde

Lezing over Tjerk Vermaning

Geplaatst op maandag 16 april 2018 07:20
mail

Smilde - Bennie Roeters geeft op 25 april een lezing over het boek dat vorig jaar verscheen over het leven en werk van Tjerk Vermaning, Nederlands beroemdste amateur-archeoloog uit Drenthe.

In de roerige jaren zestig was Tjerk Vermaning wereldwijd een fenomeen. Aan de lopende band groef de amateur-archeoloog bijzondere artefacten uit de oertijd op, daarmee de geschiedenis van ons land met duizend jaar verlengend. Het leidde tot geruchtmakende rechtszaken en veel publiciteit.

Op zijn kop

Tjerk was ook een man die alles opofferde om zijn gelijk te bewijzen. Hij wist de archeologische gemeenschap behoorlijk op zijn kop te zetten en er is nooit vastgesteld of hij nu ter goeder of ter kwader trouw was. Dit maakte hem een interessant onderwerp voor een biografische roman, recent geschreven door Bennie Roeters.

De lezing vindt plaats in Bibliotheek Smilde en begint om 20.00 uur. Reserveren is aanbevolen en kan via 088-0128265 of info@bibliotheeksmilde.nl.

...
whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Dekrantvanmiddendrenthe' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.

...