dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
De 55-jarige Berend Smit uit Dwingeloo verdween op zondag 4 november. Dr...
Zes provincies en ruim honderd gemeenten verkopen in 2014 Attero aan inv...
Schoolkinderen liepen 75.000 euro bij elkaar maar de activiteiten van de...
Smilde

Figuranten en spelers gezocht voor Drents spektakel

Geplaatst op zondag 15 april 2018 08:26
  • De voorstelling van 2017: Kopland door Gouden Haas en PeerGrouP. © Reyer Boxem

pinterestmail

Hoogersmilde - Voor de spektakelvoorstelling 'De Affaire Vermaning' zoekt PeerGrouP figuranten en spelers. Alle noorderlingen zijn uitgenodigd om mee te doen. De voorstelling is in Hoogersmilde.

De locatietheatervoorstelling 'De Affaire Vermaning' is een komisch spektakel over de Drentse amateurarcheoloog Tjerk Vermaning. Hij werd in de jaren zeventig beroemd door zijn omstreden archeologische vondsten bij Hoogersmilde. De prehistorische vondsten van Vermaning werden enige tijd later door wetenschappers in twijfel getrokken en bestempeld als vals. Bijna veertig jaar na dato zijn de vondsten nog altijd controversieel.

Voor dit spektakel zoekt PeerGrouP spelers en figuranten die de fantastische verhalen van Vermaning tot leven gaan wekken. Zij spelen dan ook de meest uiteenlopende rollen; van uitgehongerde mammoetjagers tot niet-te-tillen-zwerfkeien en van zeer geleerde wetenschappers tot toga’s.

Altijd al een keer mee willen spelen in een grote theatervoorstelling maar het is er nooit van gekomen? Er zijn grote rollen en er zijn kleine rollen en iedereen tussen de 13 en 113 jaar mag meedoen. PeerGrouP heeft zoveel mogelijk figuranten en spelers nodig voor het spektakel 'De Affaire Vermaning'.

Op donderdag 7 en vrijdag 8 juni is er een workshop om kennis te maken. De repetities worden daarna opgedeeld in twee groepen. De ene groep repeteert op donderdag en de andere op vrijdag. In totaal zijn er 15 repetitie-avonden per groep. Vanaf 14 juli komt daar de zaterdagochtend en eventueel -middag bij. De 20 voorstellingen die volgen vinden plaats in de maand september 2018 op een akkerland in Hoogersmilde. De repetities vinden ook plaats in Hoogersmilde.

Opgave vóór 21 mei 2018 door een e-mail te sturen naar maaike@peergroup.nl. Geef je naam, adres, telefoonnummer, beschikbaarheid en voorkeur voor repetitiedag (donderdag of vrijdag) door.

Meer informatie is te vinden op www.peergroup.nl.

 

PeerGrouP is het locatietheatergezelschap van Noord-Nederland en werkt vanuit Donderen, Drenthe. Thema’s van het platteland en samenwerking met bewoners vormen een rode draad in de projecten van PeerGrouP.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Dekrantvanmiddendrenthe' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.