dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
De 55-jarige Berend Smit uit Dwingeloo verdween op zondag 4 november. Dr...
Zes provincies en ruim honderd gemeenten verkopen in 2014 Attero aan inv...
Schoolkinderen liepen 75.000 euro bij elkaar maar de activiteiten van de...
Westerbork

Eerste vrouwelijke rechter neemt afscheid

Geplaatst op zondag 4 oktober 2009 08:53
mail

ASSEN - De 70-jarige rechter Fré le Poole neemt volgende week vrijdag na 31 jaar afscheid van de Asser rechtbank. Zij was destijds de eerste vrouwelijke rechter die in Drenthe werd benoemd. Mevrouw Le Poole gaat met pensioen.

Ter gelegenheid hiervan wordt een symposium over onafhankelijkheid en maatschappelijke betrokkenheid in de rechtspraak gehouden. Dit gebeurt in Assen. Sprekers zijn advocate en oud-senator Diane de Wolff, hoogleraar rechtswetenschappen Ben Slot en Stef van der Kolk. Van der Kolk was tot voor kort president van de rechtbank in Assen. Mevrouw Le Poole, dochter van een Tweede Kamerlid en verzetsman. Was werkzaam in de wetenschap en als advocaat en daarna coördinerend vicepresident van de arrondissementsrechtbank in Assen. Ze was van 1995 tot 2003 lid van de Eerste Kamer. Ze hield zich in de Eerste Kamer bezig met wetgeving op het terrein van justitie en het op raakvlak van justitie en volksgezondheid.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Dekrantvanmiddendrenthe' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.