dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
De 55-jarige Berend Smit uit Dwingeloo verdween op zondag 4 november. Dr...
Zes provincies en ruim honderd gemeenten verkopen in 2014 Attero aan inv...
Schoolkinderen liepen 75.000 euro bij elkaar maar de activiteiten van de...
Westerbork

Veel Vuelta-activiteiten in Witteveen

Geplaatst op Friday 28 August 2009 09:06
mail

WITTEVEEN - Ook in Witteveen gaat de komst van de Vuelta niet ongemerkt voorbij. Dat kan haast ook niet. Het parcours werd speciaal verlegd door de organisatie van de Spaanse wielerronde, omdat de man die de wedstrijd naar Drenthe haalde, Relus ter Beek, in Witteveen begraven ligt.

Ter hoogte van het graf van de voormalig Commissaris van de Koningin zijn bij wijze van eerbetoon de eerste punten voor de bergtrui te verdienen. Volgens het officiële programmaboekje ligt daar de Cota de Witteveen, een berg van de vierde categorie. In werkelijkheid is er slechts een verkeersdrempel te bekennen. Ook een groot deel van de activiteiten, georganiseerd door een speciaal in het leven geroepen werkgroep, staan in het teken van de overleden Ter Beek. Een groot deel van het geld dat opgebracht zal worden met de activiteiten gaat naar KWF Kankerbestrijding. De Zandacademie uit Zoetermeer, een groep zandkunstenaars, maakt een levensgroot zandsculptuur, voorstellend Relus ter Beek op een racefiets. Het kunstwerk wordt vandaag om 17.30 uur geopend door burgemeester Broertjes. Na de doorkomst van de profrenners (zondag) zullen basisschoolkinderen ballonnen oplaten in nagedachtenis van de overleden politicus. Op zaterdag is het feest met de Radio Simone drive-in show, met live muziek vanuit een dubbeldekker. Ook is er het Holland Sport fietsspel en een wedstrijd wie er het langst kan blijven zitten op een rodeostier. Zondag is er na de doorkomst muziek van Witteveens eigen DJ JeeWee en optreden van de band Trio Alegria, Spaanse muziek plus een flamencodanseres.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Dekrantvanmiddendrenthe' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.