dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
De 55-jarige Berend Smit uit Dwingeloo verdween op zondag 4 november. Dr...
Zes provincies en ruim honderd gemeenten verkopen in 2014 Attero aan inv...
Schoolkinderen liepen 75.000 euro bij elkaar maar de activiteiten van de...
Westerbork

Museum Papierknipkunst houdt open dag

Geplaatst op donderdag 15 januari 2015 14:54
  • Schenkel bij de knipkunst die hij een zeer warm hart toedraagt. © Roelof van Dalen

pinterestmail

Westerbork - Het gaat goed met het Museum van Papierknipkunst in Westerbork. Het bezoekersaantal stijgt elk jaar. Het museum trekt echter weinig publiek uit de directe omgeving. Op 24 januari is er een open dag om de bekendheid te vergroten.

Deze open dag wordt gehouden voor mensen uit de omgeving onder het motto 'Kom eens knippen als je durft'. Uit onderzoek is gebleken dat de bekendheid met het museum in de directe omgeving veel minder goed is dan je zou mogen verwachten. Van de bezoekers komt nog steeds minder dan 15 procent uit Drenthe en uit Westerbork en omgeving nog veel minder.

Navraag leert dat vrijwel iedereen hier weet dat het museum er is, maar dat er maar weinig mensen de afgelopen tien jaar eens binnen hebben gekeken. In het museum zijn in het afgelopen jaar bezoekers geweest uit Australië, Amerika, China, Rusland, Zwitserland, Israël, maar vrijwel niemand van 'om de hoek'. Deze onbekendheid maakt het uiteraard moeilijk om nieuwe vrijwilligers te vinden.

Er worden op de open dag knipdemonstraties gegeven en de bezoekers worden uitgedaagd  om (onder deskundige begeleiding) aan de kniptafels ook zelf de schaar ter hand te nemen. De open dag is tussen 11.00 en 17.00 uur.  Het museum is gevestigd aan het Burg. G. van Weezelplein 10 in Westerbork.

 

 

Voor meer informatie  www.museumvanpapierknipkunst.nl

Of mail naar knipkunst@gmail.com

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Dekrantvanmiddendrenthe' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.