dossiers
Bekijk afleveringen van het tv-programma over ondernemen en voor onderne...
De 55-jarige Berend Smit uit Dwingeloo verdween op zondag 4 november. Dr...
Eenmaal in de 4 jaar vinden in Nederland verkiezingen voor de gemeentera...
Zes provincies en ruim honderd gemeenten verkopen in 2014 Attero aan inv...
Westerbork

Westerbork gaat 70 jaar terug in de tijd

Geplaatst op dinsdag 20 januari 2015 12:05
  • De bevrijding van 70 jaar geleden. © BRU/ Marjan Zinger

pinterestmail

Westerbork - Op grootse wijze wordt op 10 en 11 april de 70-jarige bevrijding van Westerbork gevierd. Er zijn veel verschillende activiteiten. Twee dagen gaat de bevolking terug in de tijd.

Westerbork zal bol staan van de activiteiten. 'Keep Them Roling' slaat 2 nachten haar bivak op in Westerbork,de slag om Westerbork wordt nagespeeld, bij goed weer zullen heel veel parachutisten landen, diverse herdenkingen (o.a. samen met kinderen van de basisscholen), er is een parade en 2 feestavonden, etcetera.

Ook alle koren en muziekkorpsen uit de omgeving dragen hun steentje bij en inwoners hebben massaal bloembollen in de kleuren van de Nederlandse vlag gepoot.

Op vrijdag 10 april en zaterdag 11 april is er veel te zien en is Westerbork helemaal  in de sfeer van de bevrijding van 70 jaar terug. De organisatie vraagt aan alle inwoners om tijdens deze dagen zich te kleden in kleding zoals toen… . Dit klinkt moeilijker dan dat het is. Men had in die tijd geen of weinig geld voor kleding. Typerend voor de dames  waren destijds jurken en kraagjes en wijde rokken tot op de knie met sokken, korte jasjes en vesten. De heren droegen dikwijls bretels, pofbroeken, pantalons en korte wijde broeken tot net over de knie met gebreide kniekousen of sokken.

Om ideeën op te doen is er medio maart een modeshow bij restaurant Meursinge te Westerbork waar men een beeld kan krijgen van 'de kleding van toen'. Meer informatie hierover volgt. Voor wie niet in de gelegenheid is om dan een kijkje te komen nemen bij de modeshow kan natuurlijk ook via het internet veel vinden over deze tijd. 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Dekrantvanmiddendrenthe' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.