dossiers
De 55-jarige Berend Smit uit Dwingeloo verdween op zondag 4 november. Dr...
Eenmaal in de 4 jaar vinden in Nederland verkiezingen voor de gemeentera...
Lees alles over het sportgala Midden-Drenthe van 2017
Bekijk afleveringen van het tv-programma over ondernemen en voor onderne...
Westerbork

Aanleg Bospad valt zeer slecht

Geplaatst op donderdag 19 februari 2015 07:49
  • © Ron de Vos

pinterestmail

Westerbork - De aanleg van een onverhard fiets/wandelpad door het Padenbos, langs de Groeneweg in Westerbork houdt de gemoederen flink bezig bij een aantal inwoners.

Een van hen, Jelle Reitsma, heeft het college van b en w onlangs schriftelijk duidelijk gemaakt waarom dit pad er beslist niet moet komen. Wethouder Gerard Lohuis stelt dat dit pad er komt, omdat ouders en scholen er om gevraagd hadden, zodat schoolfietsers uit Elp niet tweemaal de Zandhoeklaan hoeven over te steken. Aan de andere kant van de Groeneweg komt overigens een verhard fietspad.
Reitsma is bijzonder verbolgen over de geplande aanleg die in zijn ogen verkwistend, overbodig, onveilig en schadelijk voor de natuur is: ‘De ouders hebben gevraagd om een veilig pad langs de Groeneweg, maar niet om een pad door het Padenbos. Ik ben geen dwarsligger, maar dit moet van tafel. Ik weet dat een heleboel mensen op hun achterste benen staan. Het tast het bos aan, er is geen rekening gehouden met de flora-, fauna- en boswet en geen onderzoek gedaan. Verder is dat bospad sociaal onveilig, want niet verlicht en ook nog slecht schoon te houden.’ Reitsma hoopt dat het college zijn brief ook zal doorsturen naar de raad, zoals hij had gevraagd.
Hoewel het plan formeel rond is, hoopt Reitsma dat de raadsfracties nog eens goed kijken naar nut en noodzaak, en de gevolgen: ‘In de folder van de gemeente stond niet dat het door het bos zou gaan. Dit is er naderhand bijgekomen.’

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Dekrantvanmiddendrenthe' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
REACTIES (1) Plaats een reactiereacties
profielfoto
23 Feb 2015 19:22
sjaak mellema
Hoeveel kinderen uit Elp bezoeken de beide scholen momenteel?
Hoeveel gaan via de Zandhoeklaan?
Hoeveel gaan via de Galgenmaat?
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.