dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
De 55-jarige Berend Smit uit Dwingeloo verdween op zondag 4 november. Dr...
Zes provincies en ruim honderd gemeenten verkopen in 2014 Attero aan inv...
Schoolkinderen liepen 75.000 euro bij elkaar maar de activiteiten van de...
Westerbork

Lindelaar haalt met Lentefair en run ruim 4000 euro op voor Hartekind

Geplaatst op woensdag 25 mei 2016 14:58
  • De leerlingen renden tientallen rondjes voor het goede doel. © Ron de Vos/Foxtxt ©

pinterestmail

Westerbork - Bij obs De Lindelaar was donderdag een feestelijke Lentefair. Alles stond die middag in het teken van plezier maken, gezelligheid én het goede doel: Stichting Hartekind.

Er was een gezellige sfeer en de actie bracht maar liefst ruim 7000 duizend euro op. Hiervan is 40 procent bestemd voor de school zelf en de rest wordt overgemaakt naar Stichting Hartekind. Deze stichting maakt onderzoek mogelijk naar aangeboren hartafwijkingen bij kinderen.
's Middags startte de actie met een sponsorloop. Kinderen van groep 3 t/m 8 en een groepje leerkrachten renden een half uur lang rondjes rondom de school en het parkeerterrein, aangemoedigd door ouders en grootouders. Daarna werd het schoolplein in korte tijd omgetoverd tot een feestelijk koopplein. Kinderen verkochten er hun zelfgemaakte kunstwerken. Mede dankzij de creatieve workshops die de afgelopen weken op de school waren gegeven, waren er prachtige spullen gemaakt waarvoor veel interesse was. Ook was er een podium waar alle klassen optredens verzorgden. Tussendoor werd een groot aantal mooie prijzen geveild die door de lokale ondernemers ter beschikking waren gesteld. De rubriek 'Heel de Lindelaar bakt' bleek een groot succes. Er werden niet minder dan 32 door ouders en kinderen gemaakte taarten ingeleverd die door een jury werden gekeurd. De winnende taarten werden per opbod verkocht.
 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Dekrantvanmiddendrenthe' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.