dossiers
Op woensdag 9 januari wordt de 51-jarige Henk Eker uit Oosterwolde bij e...
Eenmaal in de 4 jaar vinden in Nederland verkiezingen voor de gemeentera...
Zes provincies en ruim honderd gemeenten verkopen in 2014 Attero aan inv...
De 55-jarige Berend Smit uit Dwingeloo verdween op zondag 4 november. Dr...
Westerbork

Museum van knipkunst opent de deuren

Geplaatst op vrijdag 21 april 2017 08:05
  • Jonge knipkunstenaar © Amanda Velt

pinterestmail

Westerbork - Voor het Museum van Papierknipkunst breekt het nieuwe seizoen aan. De start is op 22 april en dan zal om 14:00 uur wethouder Dennis Bouwman de expositie openen.

Het museumbestuur is hoopvol. Sietse Brugge: 'In 2016 mochten we een recordaantal bezoekers ontvangen en we verwachten ook een heel mooi seizoen 2017. Er zijn weer enkele bijzondere exposities dit jaar, die zeker de moeite waard zijn. Er zijn drie bijzondere tentoonstellingen gepland dit jaar naast de vaste collectie.'
Het gaat om 'Knipwerk van kinderen'. Elk jaar komen veel kinderen naar het museum en vrijwel allemaal maken ze onder begeleiding van de eigen knipsters een knipwerk. Sietse: 'Het lijkt ons leuk om vanaf nu een selectie van deze knipwerken te exposeren. Kinderen zijn ook voor onze knipkunst de toekomst en deze knipwerken zijn de moeite waard.'
Samen met de Nederlandse Vereniging voor papierknipkunst is er ook een thematentoonstelling, waarvoor de leden van de vereniging en de Westerborker knipsters een knipwerk maken. Het thema voor 2017 is 'Kinderspelen'.
Jaarlijks exposeert een bekende knipkunstenaar en dit jaar is dat Henk Kapitein uit Urk.
Ook is er veel antiek knipwerk te bekijken.

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Dekrantvanmiddendrenthe' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.