dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
De 55-jarige Berend Smit uit Dwingeloo verdween op zondag 4 november. Dr...
Zes provincies en ruim honderd gemeenten verkopen in 2014 Attero aan inv...
Schoolkinderen liepen 75.000 euro bij elkaar maar de activiteiten van de...
Westerbork

Marijke van der Meij en Henja Kerkhof winnen masterclasses

Geplaatst op dinsdag 10 april 2018 11:06
  • De prijswinnaars op een rij. © Sijtze Veldema

pinterestmail

Orvelte/Nieuw-Balinge - Tien Drentse kunstenaars mogen de komende weken deelnemen aan een serie masterclasses in het kader van het beeldend kunstproject Identitijd. Onder hen Marijke van der Meij uit Orvelte en Henja Kerkhof uit Nieuw-Balinge.

De kunstenaars zijn zondag 8 april in CBK Emmen door een jury en het publiek geselecteerd uit 110 deelnemers. Naast coachings en workshops werken de geselecteerde deelnemers, met tien kunstenaars die in Overijssel zijn geselecteerd, aan een nieuwe expositie die in september te zien is.

De negen winnaars geselecteerd door de jury zijn Egbert Jan Brink (Zuidlaren), Laura van Gaans (Havelte), Harma Heun (Assen), Marijke van der Meij (Orvelte), Annemarie Joosten (Wapse), Henja Kerkhof (Nieuw-Balinge), Hendrik Klunder (Meppel), Maja Moorman (Exloo) en Ria Penthum (Assen).

De publieksprijs is gewonnen door Jans Katerbarg uit Emmen. Zijn kunstwerk van hout kreeg de meeste stemmen van het publiek.

Henja Kerkhof (33) uit Nieuw-Balinge is verrast over deze prijs: 'Ik stond achteraan de zaal nog wat rond te neuzen bij de kunstwerken en toen hoorde ik plots mijn naam. Ik was de eerste die naar voren werd geroepen om mijn prijs in ontvangst te nemen.'

In 2012 ontving deze kunstenares ook al een prijs, een nominatie jong beeldend talent van Drenthe met het groot schilderij “Drentse grond” van 2 meter, gemaakt in Hollandscheveld. Henja Kerkhof (33) exposeert in binnen- en buitenland en heeft haar atelier in Nieuw-Balinge. Afgelopen zomer was er een grote solo tentoonstelling in de grote kerk van Emmen, waar haar grote werken te zien waren. Op www.henja.nl zijn meer werken te zien en bij de huisartsenpraktijk Hollandscheveld is een doorlopende tentoonstelling van haar werk te bewonderen. 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Dekrantvanmiddendrenthe' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.