dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
De 55-jarige Berend Smit uit Dwingeloo verdween op zondag 4 november. Dr...
Zes provincies en ruim honderd gemeenten verkopen in 2014 Attero aan inv...
Schoolkinderen liepen 75.000 euro bij elkaar maar de activiteiten van de...
Westerbork

Te paard door het Mantingerveld

Geplaatst op Saturday 14 April 2018 17:11
  • © Rens Hooyenga

pinterestmail

Mantinge - Natuurmonumenten biedt ruiters- en menners de mogelijkheid om in het Mantingerveld te rijden. Dat mag alleen als de betreffende ruiter in het bezit is van een pasje, dat op verzoek getoond kan worden.

Natuurmonumenten werkt daarbij samen met de werkgroep ‘ruiterpaden Mantingerveld’. Zo zijn nieuwe hekken geplaatst waardoor ruiters en menners makkelijk toegang hebben tot het gebied. Ook zijn er opstap stammetjes geplaatst zodat het makkelijk is om van en op je paard te stappen.

Ruiters en menners die in dit gebied willen rijden moeten lid zijn van Natuurmonumenten en dienen een vergunning aan te vragen. Hiervoor ontvangen zij een pasje, dat op verzoek getoond kan worden. Elke nieuwe pashouder ontvangt een kaart met daarop de routes waar gereden mag worden.

De vergunning is aan te vragen bij het beheerkantoor van Natuurmonumenten Zuid-Drenthe te Ruinen: 0522 – 47 62 00 of via SecretariaatZuidDrenthe@natuurmonumenten.nl. 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Dekrantvanmiddendrenthe' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.