dossiers
Zes provincies en ruim honderd gemeenten verkopen in 2014 Attero aan inv...
Schoolkinderen liepen 75.000 euro bij elkaar maar de activiteiten van de...
Op woensdag 9 januari wordt de 51-jarige Henk Eker uit Oosterwolde bij e...
Eenmaal in de 4 jaar vinden in Nederland verkiezingen voor de gemeentera...
Westerbork

Drentse beelden doen mee aan NK Living Statues in Valkenburg

Geplaatst op dinsdag 12 juni 2018 21:55
  • Albertje Sok uit Westerbork was in de huid gekropen van Saartje (Swiebertje) en sopte heel Valkenburg vakkundig schoon. © DEMA fotografie

  • Geert Hendriks uit Westerbork stond met de act ‘Mr. Moneypenny’ midden op zijn monopolybord en speelde het spel met het publiek. © DEMA fotografie

  • Hillie Weerman-Smits uit Beilen bespeelde het publiek met haar accordeon met de act ‘Tulpen uit Amsterdam’. Er werd flink meegedeind met het bekende volkslied. © Emiel van Dinther

  • Femke Hendriks uit Westerbork stond met de act ‘Dirigent’ voor dames die het Limburgs volkslied ten gehore brachten. © Ron Schetters

pinterestmail

Valkenburg / Westerbork / Beilen – Maar liefst vier Drentse beelden streden zondag om de titel Nederlands Kampioen Living Statues in Valkenburg.

Het deelnemersveld bestond uit 32 professionele beelden uit heel Nederland. De meest uiteenlopende creaties waren te zien en veel mensen brachten een bezoek aan de wedstrijd in het toeristische Valkenburg.

Deelnemers

De Drentse deelnemers waren Albertje Sok, Femke Hendriks en Geert Hendriks uit Westerbork en Hillie Weerman-Smits uit Beilen. De vier levensechte personages staan regelmatig op festivals om hun act te tonen aan publiek.

De acts zijn dan ook tot in detail uitgewerkt om het publiek in verwondering te brengen. Creativiteit, talent, interactie met het publiek, kostuumdesign komen samen in de act en zorgden ervoor dat mensen met verbazing meegenomen worden in het verhaal.

Femke stond met de act ‘Dirigent’ voor dames die het Limburgs volkslied ten gehore brachten. Geert stond met de act ‘Mr. Moneypenny’ midden op zijn monopolybord en speelde het spel met het publiek. Albertje was in de huid gekropen van Saartje (Swiebertje) en sopte heel Valkenburg vakkundig schoon. Hillie, uitgedost als Delftsblauwe dame, bespeelde het publiek met haar accordeon met de act ‘Tulpen uit Amsterdam’. Er werd flink meegedeind met het bekende volkslied.

Kampioenschappen

Het NK Living Statues werd voor de negende keer georganiseerd door Stichting Buitenevenementen Valkenburg aan de Geul. De organisatie maakte vooraf een selectie welke beelden mee mochten strijden voor de titel om het topniveau te behouden. De titel ging dit jaar naar de act ‘de chagrijnige man’, die in 2005 ook al Drents kampioen werd tijdens het evenement Stiefkiekn.

Beeldenkabinet

Het Beeldenkabinet, gerund door Albertje Sok en Hillie Weerman-Smits, verzorgt al jaren de beelden voor het landelijk bekende Stiefkiekn, de Open Drentse Kampioenschappen levende standbeelden. Dit jaar vindt Stiefkiekn plaats op 8 juli in het centrum van Westerbork met circa 40 levende standbeelden. Stiefkiekn is uitgegroeid tot een internationale wedstrijd met beelden uit Portugal, Argentinië, Duitsland en natuurlijk Nederland.

www.beeldenkabinet.nl

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Dekrantvanmiddendrenthe' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.