dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
De 55-jarige Berend Smit uit Dwingeloo verdween op zondag 4 november. Dr...
Zes provincies en ruim honderd gemeenten verkopen in 2014 Attero aan inv...
Schoolkinderen liepen 75.000 euro bij elkaar maar de activiteiten van de...
Westerbork

Zorgcafé Westerbork richt zich op euthanasie en palliatieve sedatie

Geplaatst op donderdag 11 oktober 2018 10:16
  • © Ron de Vos

pinterestmail

Westerbork - Het is een actueel onderwerp waar de laatste tijd veel aandacht voor is, maar ook een onderwerp wat bij mensen veel vragen oproept. Daarom is bij zorgcafé Westerbork op woensdag 17 oktober (19.00 uur) in 't Aole Gemientehoes het thema 'Euthanasie en palliatieve sedatie'.

Palliatieve sedatie en euthanasie worden vaak in één adem genoemd. Dat wekt de suggestie dat het ongeveer om hetzelfde gaat, maar palliatieve sedatie en euthanasie zijn niet hetzelfde. Op deze  avond zal huisarts Kuipers, huisarts  van het Gezondheidscentrum Westerbork in Westerbork, uitleggen wat de verschillen zijn en welke wettelijke voorwaarden er aan verbonden zijn. Tijdens en na de presentatie zal er uitgebreid tijd zijn om met elkaar hierover in gesprek te gaan.
Zorgcafé Westerbork is een samenwerkingsverband  tussen Derkshoes zorg en dienstverlening, Stichting Welzijn Westerbork  en Icare. 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Dekrantvanmiddendrenthe' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.