dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
De 55-jarige Berend Smit uit Dwingeloo verdween op zondag 4 november. Dr...
Zes provincies en ruim honderd gemeenten verkopen in 2014 Attero aan inv...
Schoolkinderen liepen 75.000 euro bij elkaar maar de activiteiten van de...
Westerbork

Woonservice gestart met bouw seniorappartementen met zorg

Geplaatst op Thursday 11 October 2018 12:45
  • Directeur-bestuurder Bothilde Buma verricht de eerste graafwerkzaamheden. © NDC/ Ron de Vos

pinterestmail

Westerbork - Er is lang naar uitgekeken en nu is het zover: woningcorporatie Woonservice is gestart met de nieuwbouw van 28 seniorenappartementen op de locatie 'De Wegwijzer' in Westerbork. Begin 2020 kunnen de eerste bewoners hun intrek nemen in het nieuwe appartementencomplex.

Bothilde Buma, directeur-bestuurder Woonservice, verrichtte dinsdag de eerste graafwerkzaamheden: 'Dit is voor senioren een prachtige locatie om te wonen. Dichtbij voorzieningen en pal naast zorgcentrum ’t Derkshoes. We zijn blij dat de bouw nu gestart is. Er is veel vraag naar seniorenwoningen in Westerbork en we verwachten dat deze vraag de komende jaren gaat toenemen. Om die reden investeren wij fors in het aantal levensloopbestendige woningen in ons gehele werkgebied.'

Zelfstandig wonen met zorg

Met de nieuwbouw in Westerbork richt Woonservice zich op een groeiende groep senioren, die zelfstandig blijven wonen, maar wel behoefte hebben aan een meer beschutte woonomgeving met zorg dichtbij. Voor dit laatste hebben de bewoners aan zorgcentrum ’t Derkshoes een goede buur. Het ’t Derkshoes huurt één van de appartementen in het complex, om van daaruit zorg aan te bieden. 

Appartementen beschikbaar

Het nieuwe appartementencomplex is begin 2020 gereed. Er is nog een aantal appartementen beschikbaar. Begin 2019 biedt Woonservice deze woningen aan via de website www.woonservice.nl. Geïnteresseerden kunnen hierop reageren. 
 

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Dekrantvanmiddendrenthe' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.