dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
De 55-jarige Berend Smit uit Dwingeloo verdween op zondag 4 november. Dr...
Zes provincies en ruim honderd gemeenten verkopen in 2014 Attero aan inv...
Schoolkinderen liepen 75.000 euro bij elkaar maar de activiteiten van de...
Westerbork

Papierrommel bij de container mfa

Geplaatst op dinsdag 1 januari 2019 12:20
  • De container nabij De Groene Borg. © NDC/ Ron de Vos

pinterestmail

Westerbork - In de omgeving van de papiercontainer bij de school/mfa De Groene Borg ligt het bezaaid met papier uit deze bak en met een sterke wind gaat het verder dan de nabije omgeving. Met af en toe klachten uit de buurt tot gevolg.

Dolf Dekker, directeur van het IKC De Lindelaar, de school die maandelijks oud papier ophaalt en het in de naastgelegen containers deponeert, weet ervan en stelt dat de school met regelmaat de boel op orde brengt: ‘Ook wij hebben vernomen dat er regelmatig papier wegwaait richting het dorp. Wekelijks laten we nu kinderen rondom de bak het papier opruimen. Helaas kunnen wij niet verantwoordelijk gesteld worden voor inwoners die papier er half naast gooien. Tijdens de bouw hebben we meerdere keren voorgesteld om de papierbakken een stukje in de grond te laten verzinken zodat mensen gemakkelijker hun karton en papier in de bak kunnen gooien. Ook heeft de wind op deze manier minder vat op het papier. Helaas vond de gemeente dit een te dure oplossing.’

De kwestie was al eerder aan de orde in een raadscommissievergadering en daar liet het college weten dat het een verantwoordelijkheid van de school is.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Dekrantvanmiddendrenthe' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.