dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
De 55-jarige Berend Smit uit Dwingeloo verdween op zondag 4 november. Dr...
Zes provincies en ruim honderd gemeenten verkopen in 2014 Attero aan inv...
Schoolkinderen liepen 75.000 euro bij elkaar maar de activiteiten van de...
Westerbork

Stef Bos treedt op bij 4 mei herdenking Kamp Westerbork

Geplaatst op donderdag 31 januari 2019 12:22
  • Stef Bos. © Ben Kleyn

pinterestmail

Hooghalen - Stef Bos brengt op zaterdag 4 mei een eerbetoon aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Hij doet dit tijdens de jaarlijkse dodenherdenking bij het Nationaal Monument Westerbork op het terrein van Kamp Westerbork, bij Hooghalen.

Stef Bos (1961) is zanger en liedjesschrijver. Hij werd bij het grote publiek vooral bekend met zijn nummer Papa. Behalve in het Nederlands, zingt en schrijft hij ook nummers in het Afrikaans. Stef Bos verzorgt tijdens dodenherdenking 2019 op het kampterrein van Kamp Westerbork de muzikale bijdrage. Daarnaast spelen overlevenden, nabestaanden en jongeren een belangrijke rol in het herdenkingsprogramma.

'Eerbetoon'

'Ik kom naar Westerbork op 4 mei om stil te staan, om stil te zijn en om te zingen. Als eerbetoon aan hen die in de maalstroom van waanzin niet het leven hebben gehad wat ik kon leiden', aldus Stef Bos. Hij zal onder meer een nummer ten gehore brengen, dat hij speciaal voor kamp Westerbork schreef.

4 mei

De dodenherdenking bij het Nationaal Monument Westerbork begint op 4 mei 2019 om 19.00 uur met een Stille Tocht en is voor iedereen vrij toegankelijk.

Herinneringscentrum Kamp Westerbork nodigt iedereen van harte uit om de herdenking bij te wonen. De rest van het programma wordt binnenkort bekend gemaakt. Praktische informatie, het programma en de tijden worden op www.kampwesterbork.nl gepubliceerd.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Dekrantvanmiddendrenthe' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.