dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
De 55-jarige Berend Smit uit Dwingeloo verdween op zondag 4 november. Dr...
Zes provincies en ruim honderd gemeenten verkopen in 2014 Attero aan inv...
Schoolkinderen liepen 75.000 euro bij elkaar maar de activiteiten van de...
Actueel

Sijbenga in de race voor 'mooiste kippenuitloop'

Geplaatst op donderdag 5 maart 2015 10:05
  • Sijbenga vrije inloop. © Sijbenga

  • Sijbenga vrije inloop. © Eigen foto

pinterestmail

Hooghalen - Zes pluimveebedrijven strijden om de titel `Mooiste kippenuitloop 2015'. Een van hen is dat van Kees Sijbenga uit Hooghalen. Er doen vrije uitloopbedrijven en biologische bedrijven mee.

Het pluimveebedrijf van Sijbenga heeft een biologische uitloop van 1,70 hectare. Hier houdt hij 4250 legkippen. Voorheen was de uitloop van grasland. inmiddels is het een bos met veel verschillende soorten bomen en struiken. Er is gekozen voor bomen en struiken die het hele jaar groen blijven, zoals sparren, hulst en buxus. Kees: 'Deze begroeiing geven de kippen ook in de herfst- en winterperiode beschutting.'
Tot en met 16 maart kan iedereen zijn of haar stem uitbrengen via www.mooistekippenuitloop.nl. Op 25 maart worden de winnaars van de vakprijs en de publieksprijs bekendgemaakt. De stemmer met de mooiste motivatie wint en krijgt een kipadoptie met waardebonnen voor gratis biologische eieren.
De achtergrond van deze wedstrijd is dat de pluimveehouders trots zijn op hun bedrijfsvoering. Projectleider van Bionext, Miriam van Bree: 'Ze willen het publiek graag laten zien hoe een uitloop aantrekkelijk ingericht kan worden voor kip, boer en burger.' De verkiezing is een initiatief van het Louis Bolk Instituut en Bionext.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Dekrantvanmiddendrenthe' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.