dossiers
Schoolkinderen liepen 75.000 euro bij elkaar maar de activiteiten van de...
Op woensdag 9 januari wordt de 51-jarige Henk Eker uit Oosterwolde bij e...
Eenmaal in de 4 jaar vinden in Nederland verkiezingen voor de gemeentera...
Zes provincies en ruim honderd gemeenten verkopen in 2014 Attero aan inv...
Actueel

Rabobank springt in op beleggen

Geplaatst op zaterdag 15 april 2017 19:34
  • Geld. © NDC mediagroep

pinterestmail

Beilen - Beleggen is actueel. Zeker nu de spaarrente zich op een historisch dieptepunt bevindt, kiezen steeds meer mensen voor beleggen. Rabobank Assen en Noord-Drenthe houdt van maandag 15 tot en met vrijdag 19 mei een themaweek over vermogen.

Gedurende de week vinden diverse bijeenkomsten en een inloopdag plaats voor zowel spaarders als beleggers die willen weten of zij de juiste keuzes maken.

Het aantal vragen over beleggen neemt de laatste tijd toe. Jan Vonk, manager Private Banking bij Rabobank Assen en Noord-Drenthe: ‘Sparen of beleggen? Het is een vraag die veel mensen op dit moment bezighoudt. Sparen biedt zekerheid, maar levert weinig rendement op met de historisch lage rentestanden. Beleggen zorgt vaak voor betere rendementen, maar is wel risicovoller. Of je moet kiezen voor sparen of beleggen is afhankelijk van veel factoren. Om mensen hierover zo goed mogelijk te informeren organiseren we bijeenkomsten en een inloopdag. Dit doen we voor onze eigen klanten maar ook voor iedereen die nog niet bij ons bankiert. We delen graag onze kennis zodat mensen een juiste en verstandige keuze kunnen maken die past bij de eigen situatie.’

Beginnen met beleggen

Op maandagavond 15 mei begint de themaweek met de bijeenkomst ‘Beginnen met beleggen’. Tijdens deze bijeenkomst ontdekken aanwezigen wat de zin én onzin van beleggen is. Experts geven antwoord op vragen als: Is beleggen wel zinvol, als je het maar een jaar of zes à zeven wilt doen? Moet je dagelijks de beurzen in de gaten houden? Zijn de risico's niet veel te groot? De experts geven een compleet beeld van de mogelijkheden van beleggen. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Speciaal voor de Rabo Schretlen Vermogensmanagement, beheer en advies relaties is op dinsdagavond 16 mei ‘The Big Picture’. Tijdens deze bijeenkomst presenteert Willem van der Es, vermogensbeheerder van Rabo Schretlen Vermogensmanagement de ontwikkelingen op de beurzen en de visie op het te voeren beleggingsbeleid.

Vastgoed

Woensdagavond 17 mei organiseert de bank voor geïnteresseerden in vastgoedinvestering(en) een Vastgoed bijeenkomst. Onder leiding van Marcel Roelofs van Makelaarskantoor Verver en Jet Winters en Willem van der Es van Rabo Schretlen Vermogensmanagement ontdekt u waar u rekening mee kunt houden met deze investering.

De College Tour op donderdag 18 mei is gebaseerd op het televisieprogramma waar Twan Huys samen met een volle zaal studenten een hoofdgast interviewt. Het unieke aan het programma is dat de vragen die studenten weten en durven te stellen aan iedere gast interessante antwoorden opleveren. Huidige beleggers krijgen de gelegenheid om Maurice Lemans, beleggingsexpert en verantwoordelijk voor Rabo Beheerd Beleggen, het hemd van het lijf te vragen. Daar kunt u vervolgens uw voordeel mee doen bij het beheren van uw beleggingsportefeuille of wellicht andere keuzes maken.

Inloopdag

Op vrijdag 19 mei zijn in de vestigingen in Assen, Beilen, Gieten en Zuidlaren adviseurs aanwezig om bezoekers meer te vertellen over de mogelijkheden van beleggen en hoe je dit op een verstandige manier doet. Actieve beleggers kunnen op deze dag een second opinion over zijn of haar beleggingsportefeuilles krijgen.

De activiteiten tijdens de Week van vermogen vinden plaats op verschillende locaties in het werkgebied. Voor meer informatie en het aanmelden voor de bijeenkomsten kunt u terecht bij afdeling Private Banking via PrivateBanking.assen-nd@rabobank.nl of (0592) 32 39 11.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Dekrantvanmiddendrenthe' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.