dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
De 55-jarige Berend Smit uit Dwingeloo verdween op zondag 4 november. Dr...
Zes provincies en ruim honderd gemeenten verkopen in 2014 Attero aan inv...
Schoolkinderen liepen 75.000 euro bij elkaar maar de activiteiten van de...
Actueel

Kom tot rust met een gratis proefles met Groene Weg Yoga

Geplaatst op dinsdag 23 januari 2018 11:56
  • © Sonja Groenewege

pinterestmail

Witteveen - Groene Weg Yoga is een yoga- en meditatieschool van Sonja Groenewege met cursussen in Ees en Witteveen. Sinds kort geeft Sonja's dochter Fenna ook les.

Fenna heeft jaren in Amerika gewoond en daar ook haar yoga docenten opleiding gevolgd. De lessen zijn een combinatie van Hatha yoga en meditatie. Wil je kennis maken met de lessen volg dan op de dinsdag of woensdagavond een gratis proefles in de Hof van Axen, Witteveen. 

Sonja Groenewegge: 'Iedereen heeft in zijn leven met spanningen te maken. Als deze spanningen niet verwerkt worden zetten ze zich vast in het lichaam. Het lichaam wordt stijf, de adem en de energie kan niet meer vrij stromen en vaak trekt men zich gevoelsmatig terug uit deze lichaamsdelen. Door middel van oefeningen krijg je weer voeling met je lichaam. Je adem, je lijf, je spanningen worden bewust gemaakt. We werken o.a, met ontspanningsoefeningen, bewustzijnsoefeningen, ademhalingsoefeningen en visualisaties. Deze oefeningen helpen mee om weer een krachtiger, energieker en meer ontspannen lichaam en geest te krijgen.'

Fenna: 'De gedachten tot rust brengen is best lastig voor ons, westerse mens. Ons lichaam en geest zijn gewend om constant met iets bezig te zijn . Zelfs als ons lichaam ontspannen is malen onze gedachten nog door. Meditatie brengt je in het hier en nu terug, je wordt weer helder, krijgt meer focus. De energie die normaal in alle (vaak zinloze, steeds herhalende) gedachten gaat zitten komt weer vrij voor andere dingen. In deze cursus bied ik meerdere meditatietechnieken aan, zowel actief als passief, om er achter te komen welke techniek op dit moment het beste bij jou past. We werken onder andere met concentratieoefeningen, geleide meditatie, klank, kleur en beweging.'

Voor meer informatie bel dan 06-22648916.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Dekrantvanmiddendrenthe' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.