dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
De 55-jarige Berend Smit uit Dwingeloo verdween op zondag 4 november. Dr...
Zes provincies en ruim honderd gemeenten verkopen in 2014 Attero aan inv...
Schoolkinderen liepen 75.000 euro bij elkaar maar de activiteiten van de...
Actueel

Verschillende nieuwe projecten krijgen donatie van Rabofonds

Geplaatst op maandag 2 juli 2018 13:39
  • © Rabobank

pinterestmail

Beilen - Rabobank Assen en Noord-Drenthe doneert elk jaar een deel van haar winst in het Rabofonds. In de eerste ronde van 2018 was er al het ongekende hoge bedrag van € 107.000 toegewezen. In de tweede ronde komt daar bijna € 68.000 bij. Samen dus al € 175.000 in 2018.

Uit dat fonds ontvangen tal van lokale projecten een bijdrage. Op deze manier toont de bank haar betrokkenheid in de regio en investeert zij in de maatschappij. Een speciale commissie, bestaande uit een aantal leden en medewerkers van de bank, beoordeelt elk kwartaal de aanvragen aan de hand van de criteria.

Er zijn in deze tweede ronde 19 aanvragen voor financiële ondersteuning behandeld door de Rabofonds commissie van Rabobank Assen en Noord-Drenthe. Hiervan zijn 18 aanvragen gehonoreerd. De diversiteit van de aanvragers en de bestedingsdoelen in de aanvragen was groot.

Toezeggingen

Er zijn diverse projecten ondersteund in deze ronde. Enkele voorbeelden van verenigingen/stichtingen die een bijdrage ontvangen: Voedselbank Hart van Drenthe kan een vrachtwagen met koeling aanschaffen. Stichting Kunst aan de Vaart kan nieuwe materialen aanschaffen voor zichtbaarheid. FC Zuidlaren krijgt een bijdrage voor de vervanging van het meubilair in de kantine. Historische vereniging De Smilde kan een historisch boek maken over de 3 Smildes. Gemengd koor Gieten, popkoor KLAZ en Vereniging Hunzekoor kunnen verder met diverse optredens/repetities. Stichting Commissie Dorpsbelangen Annen krijgt een donatie voor aanleg speeltoestellen in het herinrichtingsplan dorpsplein en Stichting Dierenweide Stroomdal Beilen kan een terrasoverkapping aanleggen.

Dit is een greep uit de toezeggingen van deze ronde. De volledige uitslag is te raadplegen op de website: www.rabobank.nl/assen-nd De bank wenst hen en de andere verenigingen/stichtingenveel plezier met het toegewezen bedrag en het bestedingsdoel dat hierdoor gerealiseerd kan worden.

Een aanvraag indienen

Verenigingen en stichtingen kunnen online via http://rabo.nl/assen-nd/rabofondsaanvraag een aanvraag indienen en de vereiste bijlagen daarbij uploaden. Op http://rabo.nl/assen-nd/rabofondsvoorwaarden staan de voorwaarden voor het aanvragen van een Rabofonds donatie. Alleen digitaal ingezonden aanvragen worden in behandeling genomen. Tot 1 september 2018 kunnen de aanvragen voor de derde ronde van 2018 ingestuurd worden.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Dekrantvanmiddendrenthe' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.