dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
De 55-jarige Berend Smit uit Dwingeloo verdween op zondag 4 november. Dr...
Zes provincies en ruim honderd gemeenten verkopen in 2014 Attero aan inv...
Schoolkinderen liepen 75.000 euro bij elkaar maar de activiteiten van de...
Actueel

Zwangerschapsyoga bij Alja's voor You

Geplaatst op woensdag 9 januari 2019 14:28
  • Tijdens een les chakra yoga. © NDC/ Ron de Vos

pinterestmail

Westerbork - Alja’s Yoga voor You in Westerbork heeft het aanbod uitgebreid met zwangerschapsyoga. Naast dynamische yoga, chakra yoga en kinderyoga kunnen aanstaande moeders er nu ook terecht voor specifieke yoga.

Een prima voorbereiding op de bevalling, zo weet yogadocent Alja Wolters-Hingstman uit ervaring: ‘Het gaat om een moment voor de moeder en het kind. Het gaat niet alleen om de ontspanning, maar ook wat ademhaling kan doen om de bevalling goed en ontspannen te laten verlopen. Dat je met vertrouwen je bevalling tegemoet kan zien en dat je weet wat je moet doen als het zo ver is. Dat kan met ademhalingstechnieken. Daarnaast leer je tijdens de yogasessies contact te maken met je kind. Ik denk dat je met dit uurtje goed bezig bent met jezelf en je kindje. Zelf heb ik ook gebruik van gemaakt van deze technieken bij de bevalling van mijn tweede en ik kon inderdaad veel beter ontspannen.’

Ook de plaatselijke verloskundige is blij dat deze yogavorm er (weer) is: ‘Die is blij dat iemand in dat gat springt.’

Avond en ochtend

Als er voldoende aanmeldingen zijn, dan start Alja een groep: ‘Ik heb al twee aanmeldingen voor de avond, maar een ochtendgroep is ook mogelijk.’

De zwangerschapsyoga wordt gegeven op maandag: 9.30-10.30 uur en 18.45-19.45 uur en op dinsdag: 9.30-10.30 uur. Het gaat om acht lessen en één op één is eventueel ook mogelijk.

Voor vragen kun je altijd bij Alja terecht: 06-43035343 of info@aljasyogavooryou.nl

Zie ook www.aljasyogavooryou.nl

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Dekrantvanmiddendrenthe' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.