Actueel

Ronde van Beilen trekt sterk deelnemersveld

Geplaatst op donderdag 20 april 2017 09:26
  • © Marjan Zinger

pinterestmail

Beilen - In Beilen wordt op donderdag 27 april de 55e editie van de Ronde van Beilen. Er staat een sterk deelnemersveld aan de start. De organisatie is in handen van het wielercomité Beilen en WRV De Peddelaars.

De wedstrijd is één van de oudste criteriums van het Noorden en heeft bij de renners een goede naam opgebouwd. Dat blijkt ook dit jaar uit het grote aantal deelnemers. Sinds 2007 zijn ook de wedstrijden voor de jeugd (8 t/m 14 jaar), in het programma opgenomen. Bij deze jeugdwedstrijden komen er 133 renners aan het vertrek. De jongste groep, de 8-jarigen, start om 09.30 uur. Zij zijn per leeftijd verdeeld in een afzonderlijke categorie, waarvan de oudsten, de 14-jarigen het laatst van start gaan.

Bij deze jeugdwedstrijden komt een aantal plaatselijke favorieten aan de start. Bij de 11-jarigen zijn dat Ruud Junior Nagengast en Danny Turkstra. Zij hebben een geduchte concurrent  aan Nina Oolders uit Scheemda, die hen al een paar keer te snel af was dit jaar. Ook Juul Nagengast, Manon Turkstra en Rick Doornbos (Hijken) rijden voor eigen publiek. Westerbork is in deze wedstrijden present met Marthijn Berends en Jordy Brouwer. Zij rijden hier ook een thuiswedstrijd en kunnen op het voor hen bekende parcours hoog eindigen.

Om 13.45 uur is het de beurt aan de; nieuwelingen meisjes, juniorvrouwen en amateur vrouwen, om hun kunnen te vertonen. Hier verschijnen 57 rensters aan de start. Enige Peddelaar is Anouk Dekker, die wil zorgen voor een goede klassering. Manon Bakker uit Swifterbant verkeert in een goede vorm en kan in Beilen zeker zorgen voor een klassering bij de eerste drie. Daphne Kreulen uit Hooghalen is de regiofavoriet.

Veel kanshebbers

Daarna volgen om 15.00 uur de elite renners, beloften en amateurs. Hier bestaat het deelnemersveld uit meer dan honderd coureurs. Er zijn veel kanshebbers met een meer dan behoorlijke erelijst. Grote kandidaat voor de eindzege is Jeff Vermeulen uit Exloo. Hij won vorig jaar de Ster van Zwolle en dit jaar zegevierde hij, op 9 april in de Omloop van de Glazen Stad, waar Patrick van der Duin tweede werd. Ook hij staat op de deelnemerslijst en is lid van de organiserende vereniging De Peddelaars.

De Peddelaars wacht nog steeds op de eerste zege van dit seizoen en misschien kan Patrick van der Duin daar verandering in brengen. Dat kan ook door Peter Schulting, die na een lange en zware blessureperiode, hier weer aan de start verschijnt. Vorig jaar gingen de overwinningsbloemen naar Rick Ottema uit Muntendam. De start- en finish zijn op de Sportlaan in Beilen.

 

 

 

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Dekrantvanmiddendrenthe' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.