Actueel

Frans van den Heuvel is reservekampioen van Drenthe

Geplaatst op maandag 12 februari 2018 13:31
  • © Indoor Hartje Drenthe/ Fred Lubbers

pinterestmail

Beilen - Stroomruiter Frans van den Heuvel wist zaterdag met Geronimo in de klasse Z2 met 66,69% het reservekampioenschap van Drenthe in de wacht te slepen.

Dodi Koops startte vrijdagavond met E'dusance op de Drentse kampioenschappen dressuur in de klasse L1 paarden. Zij wist in een sterk deelnemersveld met een score van 65% de vijfde prijs te behalen. Mare Koerts was met haar pony Roosje S.E. in Exloo en wist daar in de klasse B met een foutloos parcours de zesde prijs te behalen.

Dat de nominatie van Willemijn Sijbenga als sporttalent van de gemeente Midden-Drenthe terecht was, bleek een week eerder in Bronneger. Deze Stroomruiter werd Drents kampioen L1 met haar pony Winnetou en mag Drenthe vertegenwoordigen op 10 maart tijdens het NK. Eefje Udding wist met haar pony All Star het reservekampioen van Drenthe te behalen in de klasse B dressuur, C pony’s met 204.5 punten.

In datzelfde weekend reed Thirza Fokkens met haar pony Easy Quibell in Tolbert en werd twee keer tweede. Ze mocht ook de prijs voor beste combinatie in de klasse Z/ZZ D/E in ontvangst nemen. Yvonne Tol en haar paard Zidane reden de Equestrian Plus Tour in De Peelbergen. Met twee parcoursen in de B mocht Tol zondag starten in de kleine finale. Daar werd een mooie vierde prijs behaald.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Dekrantvanmiddendrenthe' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.