Actueel

Karter Nick Fieten in de top tien

Geplaatst op Monday 9 July 2018 11:48
  • Nick eindigde in de top tien in Vledderveen. © nickfietenkartracing

pinterestmail

Westerbork - De 9-jarige karter Nick Fieten deed zaterdag mee aan het Kartfestival van de KCNN te Vledderveen. De kleine Borker was ingeschreven in de Cadet Honda 160 klasse. Hij eindigde daar knap in de top tien.

Samen met zijn vertrouwde monteur Nordin Strijker én met de ondersteuning van VK Racing uit Meppel werd eerst een aantal trainingen afgewerkt. Hierbij was de aandacht vooral gericht op het verzamelen van data van de nieuwe kart.

Het was de eerste keer dat de nieuwe BirelArt C28-S9 kart (nog in de originele fabriekskleuren) zich zou gaan meten met de gevestigde orde. Doel van Nick was een top 10 positie.

De organisatie van het Kartfestival stelde verplichte bruikleenmotoren ter beschikking met daarnaast de verplichting om allemaal dezelfde type banden te rijden. Daardoor kwam het echt aan op afstelling van de kart zelf en de bandenspanning. 

De trainingen werden door Nick en het team maximaal benut en met een 12e kwalificatie positie afgesloten. Nick werd uiteindelijk beloond na 3 spannende heats met een 10e plaats overall. Er deden in totaal 20 rijders mee in deze klasse en het was weer een waar spektakel. Prachtige inhaalacties, crashes en technische problemen zorgden ervoor dat het publiek zichtbaar genoot. Ook Nick draaide boven verwachting goed mee en liet steeds strakkere rondetijden noteren.

Aanrijding

In de laatste heat raakte Nick verwikkeld bij een kleine aanrijding, maar herstelde zich weer bijzonder goed. Nick zelf gaf aan dat er meer ingezeten zou hebben als hij niet bij de één van die laatste crashes op de baan betrokken was geweest . ‘De kart rolde goed en het ging eigenlijk beter dan verwacht,’ aldus Nick. ‘Helaas werd ik dus in de laatste heat aangetikt en schoof van de baan, raakte daarnaast mijn bumper behoorlijk beschadigd en was ie verschoven. Net nu de beste afstelling van de dag gevonden was en de kart echt vlot liep verloor ik door dit incident kostbare tijd.’

Hoe dan ook: het team was na heel veel sleutelwerk en het herstellen van de schades tevreden met de 10e plaats overall. ‘Ik zie erg uit naar de volgende race in Assen en zal alles doen om nog beter finishen,’ aldus een altijd zeer fanatieke Nick. De volgende race is na een korte zomerstop op 25 en 26 augustus op het kartcircuit van het TT Circuit te Assen.  

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Dekrantvanmiddendrenthe' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.