Actueel

Handen uit de mouwen voor de organisatie van 31e Indoor Hartje Drenthe

Geplaatst op dinsdag 4 december 2018 12:32
  • Indoor Hartje Drenthe. © Henk Lomulder

pinterestmail

Beilen - Bijna tweehonderd vrijwilligers steken eind december en begin januari hun handen flink uit de mouwen voor de 31-ste editie van het concours hippique Indoor Hartje Drenthe. In de prachtige manegehallen van psv Stroomruiters in Beilen zetten de vrijwilligers zich in voor vier dagen dressuur- en tien dagen springsport.

Van parcourshulp tot kantinemedewerker moeten bijna 130 functies worden ingevuld tijdens het concours.

Tijdens het concours Indoor Hartje Drenthe komen enkele honderden deelnemers in de ring. Van vrijdag 28 december tot met donderdag 3 januari worden de dressuurproeven gehouden, waarbij op de eerste dag de paarden in de L en M klassen voor het voetlicht treden. Op 29 december komen de ponyruiters aan bod met de klassen L2, M1 en M2. Dit is tevens de derde selectiewedstrijd voor de Regiokampioenschappen van Drenthe.

Woensdag 2 januari is een gecombineerde dag met B paarden en B en L1 pony’s en donderdag 3 januari komen de zware klassen Z1 en Z2 pony’s en Z1, Z2 en ZZL paarden in actie. Voor de paarden is dit de derde selectiewedstrijd voor de regiokampioenschappen Drenthe.

Tweede deel

Het tweede deel van het grootse concours hippique begint vrijdag 4 januari met het springen voor pony’s B en een dag later pony’s L. Vanaf vrijdag 11 januari zijn de paarden aan de beurt met de klassen BB en B, zaterdag 12 januari BB, B en L, zondag 13 januari B en L paarden en dinsdag 15 januari opnieuw BB en B paarden. Voor de B en L paarden en pony’s is dit concours tevens de selectiewedstrijd voor de Regiokampioenschappen Drenthe.

Woensdag 16 januari staan de L combinaties in de ring, de M-paarden op donderdag 17 januari en vrijdag 18 de M, Z en ZZ combinaties. ’s Avonds is de finale voor B en L paarden. Op de slotdag, zaterdag 19 januari, komen er opnieuw pony’s voor het voetlicht (M, Z en ZZ) en ’s avonds staan de finales centraal. Eerst de finale M en daarna het klapstuk van Indoor Hartje Drenthe de Grote Prijs van Beilen voor Z en ZZ combinaties.

Stroomruiters faciliteert, vanwege haar topaccommodatie, dit jaar ook de finales dressuur en springen voor de “Oostermoerkei”, een competitie voor jonge paarden met drie voorrondes in Dalerveen (1-12), Zuidwolde (8-12) en Bronneger (15-12). De dressuurfinales, voor 3, 4 en 5 jarige paarden, is op 30 december in Beilen. De springfinales voor 4 en 5 jarige paarden is op 8 januari. De jury wordt die dag gevormd door Arjan Vos en topruiter Harrie Smolders, afgelopen zomer enige tijd de beste ruiter van de wereld.

Alle wedstrijden, ook de finales, zijn gratis te bezoeken. De manege is te vinden aan de Hoefslag in Beilen.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Dekrantvanmiddendrenthe' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.