Huis en Tuin

Rauwdouwers zijn leerzame proefjes voor de moestuin

Geplaatst op vrijdag 20 november 2015 09:54
  • © Rauwdouwers

  • © Rauwdouwers

  • © Rauwdouwers

  • © Rauwdouwers

pinterestmail

Wat gebeurt er als een plant teveel of te weinig water krijgt? Heeft de temperatuur invloed op ontkiemen? En waarom hebben planten licht nodig? Ontdek wat planten nodig hebben om te groeien met de serie “Zoek het Uit” van Rauwdouwers.

Kinderen vanaf 8 jaar kunnen zelf aan de slag met de proefjes met biologische zaden en leren wat planten nodig hebben om te groeien. Ze bestuderen een omgevingsfactor en houden de ontwikkeling van de planten bij. Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en willen graag experimenteren. De ervaring die ze daarbij opdoen maakt meer indruk dan duizend instructies. En die indruk blijft ze bij. Dat is de Rauwdouwers filosofie.

Ieder experiment richt zich op één factor die van invloed is op het groeien van planten. Daarmee is het laagdrempelig, duidelijk en vooral erg leuk voor de kinderen om zelf te doen. De experimenten hebben beeldende namen als Koele Kiem en Dronken Boon gekregen. Je kunt ze gewoon het hele jaar door binnen uitvoeren en je hebt er geen moestuin voor nodig.

Voorspellen

De kleine onderzoekers voorspellen aan het begin van het proefje het resultaat. Wat gaat er gebeuren? Het is heel interessant om te zien hoe planten zich gedragen als het bijvoorbeeld heel koud of heel donker is. De uitkomsten van de proefjes zijn net weer even anders dan je verwacht. Via www.rauwdouwers.nl krijg je de uitleg over het experiment.

Rauwdouwers richt zich op kinderen die beginnen met moestuinieren en heeft een serie van meer dan 20 moestuinpakketten ontwikkeld. Met deze pakketten leren kinderen zelfstandig moestuinieren en snappen ze waar hun eten vandaan komt. Ieder pakket is overzichtelijk gericht op één groente. De serie “Zoek het Uit” is dus een logische toevoeging op het assortiment van Rauwdouwers.

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Dekrantvanmiddendrenthe' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.