Evenementen

Voorbereidingen voor The Passion zijn in volle gang

Geplaatst op dinsdag 13 maart 2018 20:32
  • Het maken van het Kruis. © Commissie The Passion

pinterestmail

Westerbork – Het Kruis is sinds zaterdag klaar voor The Passion Westerbork 2018. Dit evenement vindt plaats op vrijdagavond 30 maart.

De voorbereidingen voor dit project zijn in volle gang, behalve het bouwen van het Kruis is ook het projectkoor al een aantal weken aan het oefenen, net zoals de solisten die mee gaan zingen tijdens de uitvoering. Het belooft volgens de organisatie een indrukwekkend geheel te worden.

Het project is een initiatief van de gezamenlijke kerken, de initiatiefnemers zijn geraakt door het verhaal van de Kruisiging van Jezus. Zij proberen door middel van een verhaal en hedendaagse liederen overbrengen op de inwoners van Midden-Drenthe.

Inwoners van Westerbork en omgeving vertolken dit heel oude verhaal dat helaas nog actueel is: overal in de wereld denken mensen het recht te hebben de ander als mindere te behandelen, pijn te doen of in het ergste geval een ander te doden als hij/zij anders lijken te zijn of denken dan zij. Vaak zijn macht en geld de drijfveren.

Breed opgezet

Het project is breed opgezet, ook de kinderen van de basisschool hebben een belangrijke rol in de voorstelling.

De vertolking is op Goede Vrijdag 30 maart, er wordt gestart met de tocht om 18.30 uur vanaf de Groene Borg. Dit betreft een stille tocht van de Groene Borg tot De Voorhof.

De regie en vertelling worden verzorgd door vertelkunstenaar Niels Brandaan Cotterink, van huis Brandaan voor vertelkunst en verbeelding Orvelte. De muzikale ondersteuning wordt verzorgd door de  allround coverband Close Call, harpiste Nienke van Leijden, enkele solisten en een projectkoor o.l.v. dirigent Erik Luikens.

Entree bestaat uit een vrijwillige bijdrage achteraf.

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Dekrantvanmiddendrenthe' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.