Muziek

Nederlandse Bach Academie verzorgt herdenkingsconcert

Geplaatst op donderdag 27 april 2017 16:10
  • © BRU/ Roelien Roos

pinterestmail

Westerbork - De Nederlandse Bach Academie verzorgt op zondag 30 april een herdenkingsconcert in de Stefanuskerk in Westerbork.

Uitvoerenden zijn het door de NBA gestarte concertkoor en -orkest Drenthe en soliste Eske Tibben. Het concert begint met een speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerd werk voor orkest en mezzosopraan van de hand van componist en dirigent Hoite Pruiksma: 'I stood with the dead'. Vervolgens staat het hoopvolle 'Requiem' van de antroposofische componist Simon Pluister, voor kamerorkest, koor en mezzosopraan, op het programma. Tenslotte wordt Pluister’s aangrijpende en verstillende lied 'Der einsame Christus' ten gehore gebracht. Voorafgaand aan het concert wordt door een spreker stil gestaan bij de herdenking. Het plaatselijke 4 Mei comité verleent ondersteuning.

Het concert begint om 21.30 uur. Reserveren kan via de site van de NBA: www.nederlandsebachacademie.nl of door te mailen naar info@nederlandsebachacademie.nl . Daarnaast zijn kaarten bij de Bruna in Westerbork verkrijgbaar.

Voor deze concerten stelt De Krant van Midden Drenthe een aantal gratis toegangskaarten beschikbaar. Ga daarvoor naar de website klik-en-win.nl . Winnaars krijgen persoonlijk bericht

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Dekrantvanmiddendrenthe' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.