Muziek

3FM-dj Frank van der Lende komt naar Bevrijdingsfestival Drenthe

Geplaatst op donderdag 20 april 2017 16:23
  • Bevrijdingsfestival Drenthe © Eigen foto

pinterestmail

Assen - Frank van der Lende, dj bij radiostation 3FM, komt naar het Bevrijdingsfestival in Assen. Hij vertelt daar het verhaal van zijn oma Jacqueline Turfkruyer die in de oorlog werd gedeporteerd.

Van der Lende vult daarmee de vrijgekomen plek van Broederliefde, die na ophef werden teruggetrokken als Ambassadeur van de Vrijheid. De radio-dj is hiervoor gevraagd door het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Frank bezoekt ook de andere festivals met de helikopter waar de rapformatie zou staan.

In de oorlog werd Franks oma gedeporteerd naar Westerbork en Theresienstadt. Hij ging met haar terug naar Westerbork om met eigen ogen te zien hoe het daar was. 'Ook al is het 74 jaar geleden dat mijn oma in Westerbork aankwam, het is zo belangrijk dat ik - met m'n 28 jaar - haar verhaal doorvertel', aldus Van der Lende. 'Zij weet hoe het is om geen vrijheid te hebben, om gevangen te zijn om wie je bent. Door ons bezoek aan Westerbork en de gesprekken met mijn oma begrijp ik beter wat vrijheid voor mij betekent: vrijheid zorgt ervoor dat je kan doen, denken en zeggen wat je wilt. Dat wil ik graag overbrengen op de bezoekers van de Bevrijdingsfestivals.'

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei vindt het optreden van Frank van der Lende een mooie inhoudelijke aanvulling op het programma van de Bevrijdingsfestivals naast de optredens van de Ambassadeurs van de Vrijheid De Staat en De Jeugd van Tegenwoordig. NPO 3FM doet op 5 mei verslag van de verschillende Bevrijdingsfestivals.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Dekrantvanmiddendrenthe' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.