Muziek

Orgelconcert door Theo Jellema

Geplaatst op dinsdag 10 juli 2018 09:39
  • 0 © Concertcommissie.

pinterestmail

Smilde - Op woensdag 18 juli om 20.00 uur geeft Theo Jellema een orgelconcert op het vorig jaar gerestaureerde van Oeckelen orgel in de Koepelkerk in Smilde.

Hij was destijds adviseur bij de werkzaamheden die door de orgelbouwer Adema voortreffelijk zijn uitgevoerd. Theo Jellema (1955) studeerde orgel aan het conservatorium te Groningen in de orgelklas van Wim van Beek en behaalde zijn solodiploma met onderscheiding in 1978. In 1981 behaalde hij het diploma Theorie der Muziek. Naast zijn werkzaamheden als organist van de Grote of Jacobijnerkerk te Leeuwarden en als docent hoofdvak orgel aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen heeft hij een uitgebreide concertpraktijk die hem voerde naar een groot aantal Europese landen en naar Japan.

Concoursen

Theo Jellema jureert bij belangrijke Europese orgelconcoursen (Vilnius, Alkmaar, Brugge, Toulouse, Pistoia) en geeft masterclasses in binnen- en buitenland. Hij maakte cd-opnamen van historische orgels (najaar 2013 verscheen een cd met 17-eeuwse Noord Duitse orgelmuziek, opgenomen op het Garrels-orgel van Purmerend) en leidt orgelreizen. Hij is tevens werkzaam als orgeladviseur.

Voor zijn verdiensten voor de Franse orgelcultuur werd hem de zilveren medaille Arts-Sciences-Lettres toegekend.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Dekrantvanmiddendrenthe' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.