Theater

Geschiedenis over de Molukken verwerkt in theaterstuk

Geplaatst op zondag 21 mei 2017 12:20
  • © Andre Weima

pinterestmail

Hooghalen - Een bijzondere theatervoorstelling over de geschiedenis van de Molukken. Dinsdag 23 mei wordt in Herinneringscentrum Kamp Westerbork de theatervoorstelling 'Aan de andere kant..' gepresenteerd.

Op 23 mei 1977 begon de treinkaping bij De Punt en de gijzeling op een lagere school in Bovensmilde. Op de dag af 40 jaar later, start het theaterproject 'Aan de andere kant…' over de Molukse acties en hun impact. Getalenteerde leerlingen dragen bij de start vier zelfgeschreven liederen, over de slachtoffers aan beide zijden, op aan de nabestaanden.

De voorstelling begint om 14.30 uur.

Het accent zal zowel in deze startbijeenkomst als tijdens de voorstelling liggen op ‘de ontmoeting’. Op dinsdag 23 mei krijgen de aanwezigen de mogelijkheid inbreng voor de voorstelling te leveren.
 
De gespreksleider op 23 mei is Hedzer Klarenbeek, woordvoerder Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 en in 1975 tijdens de treinkaping bij Wijster werkzaam als koerier tussen de trein, het crisiscentrum Beilen en het ministerie van Justitie In Den Haag.
 
Tijdens de presentatie geven Molukse en andere Nederlanders, die betrokken waren bij de acties, een korte inleiding. Daarbij is zowel aandacht voor daders, slachtoffers als nabestaanden. JongTalentMuziek-leerlingen dragen door henzelf geschreven liederen op aan slachtoffers, die aan Nederlandse en Molukse kant zijn gevallen. Vier bijbehorende videoclips gaan in première.
 
Klik hier voor het programma. 

Voor meer informatie over Aan de andere kant klik hier. Het theaterproject gaat volgend jaar aan het eind van de zomer in première met Molukse en Nederlandse spelers uit Drenthe en Groningen. Aan de andere kant is een initiatief van www.gedeeldeverhalen.nl en het Herinneringscentrum Kamp Westerbork. 
 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Dekrantvanmiddendrenthe' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.